Zona umedă Bekambeushi

Zona umedă Bekambeushi este o arie protejată din Hokkaido, Japonia. Aceasta are o suprafață de circa 8300 ha și se întinde de-a lungul râului Bekambeushi (care se varsă în Lacul Akkeshi) și afluenților săi. În cea mai mare parte zona este acoperită de stuf, habitat ideal pentru multe specii de păsări. Zona umedă Bekambeushi face parte din Parcul natural al Prefecturii Akkeshi.

Printre activitățile turistice care se practică aici, se numără observarea păsărilor și canoeing-ul. Am profitat și noi de aceste organizații și am optat pentru o excursie în canoe. Plecarea s-a făcut de la un punct de informare și s-a urmat cursul râului în aval. Din păcate n-am văzut pre multe specii de păsări, însă garantat plimbarea în canoe a fost una extrem de plăcută și ne-am putut bucura din plin de naturalețea zonei.

Trerebuie precizat faptul că excuriile cu canoea sunt organizate de către operatori locali, iar numărul maxim de canoe care pot fi operate în fiecare zi sunt limitate, astfel încât să se reducă impactul asupra zonei.

[Vizitat în 05.09.2005]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*