Guilin: Zheng Yang Pedestrian Street

Deși nu se înscrie în rândul marilor orașe chinezești, Guilinul are și el farmecul lui în materie de cumpărături. În primul rând ar fi vorba de strada pietonală Zhengyang, care are faima de a fi “prima stradă comercial din vestul Chinei”.

Se spune că strada are o lungime de fix 666 m lungime (spre deosebire de cultura occidentală, 666 este unul dintre cele mai norocoase numere din cultura chineză). Strada cuprinde atât clădiri în stil chinezesc, cât și structuri mixte, sau clădiri occidentale din perioada colonială, în care se vinde aproape orice, de la ceaiuri, jad, suveniruri la haine țesute, bijuterii, precum și obiecte de artizanat și broderii ale minorităților.

Istoria străzii este și ea destul de veche, cu rădăcini în vremea dinastiilor Tang și Song, însă în forma actuală a fost inaugurată în anul 2000. În timpul lucrărilor la stradă s-au găsit mai multe ziduri vechi dar și monede și ceramică antice.

În imediata ei apropiere este și strada Zhong Shan, cea mai lungă stradă comercială din Guilin, cu multe magazine mari sau mici, inclusiv ale firmelor de marcă (nu știu dacă produsele sunt de marcă sau doar ”chinezării”).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*