Guangzhou: Yuxeiu Park & Five Rams

Încă de la intrarea în Guangzhou, indiferent de poarta de intrare, nu poți să nu remarci diferite panouri, afișe etc. în care o statuie cu 5 capre este asociată cu numele de Guangzhou. Când am revenit în Guangzhou după o tură în Kaiping pe la ora 2-3  pm, am constatat că până la avion mai aveam câtevas ore, așa că trebuia să profit de ele. Am decis să merg să văd statuia celor 5 capre, situată în Parcul Yuxeiu. Imediat după ce am ajuns la autogara Tihane Coach Terminal, am luat metroul și am pornit spre parc în căutarea celebrei statuii.

Parcul Yuexiu este cel mai mare parc din centrul orașului Guangzhou. Cu o suprafața de 212,5 ha, parcul cuprinde 3 lacuri artificiale și 7 dealuri (vârfuri) ale muntelui Yuexiu. Principalele puncte de interes cuprind sculptura în piatră a celor 5 capre (Five Rams), Turnul Zhenhai, zidul orașului de pe vremea dinastiei  Ming și Cannon Square. Eu nu aveam suficient timp să vad tot așa ca mi-am propus sa ajung numai la statuie.

La intrarea în parc era o hartă a acestuia. După ceva alei greșite și după ce mi s-a refuzat accesul la Turnul Zhenhai (era ora închiderii) am găsit-o în sfârșit. Era aproape de seară și începuse să se lase întunericul, așa că nu era foarte multă lume (deși erau suficienți oameni). Am tras înconjurul statuii făcând niște poze și am pornit spre hotel să-mi iau bagajul, după care spre aeroport. Nu m-a impresionat cu nimic, dar dacă este simbol, simbol să fie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*