Waimea Canyion

Waimea Canyon este cel mai mare canion din Pacific, fiind supranumit și „Marele Canion al Pacificului”. Având o lungime de aproximativ 16 km lungime și o adâncime de până la 900 m, canionul este situat pe partea vestică a insulei Kauai din Hawaii.

În limba hawaiană Waimea este denumirea pentru „apă roșiatică”, denumire făcând referire la solul roșu al canionului. Canionul s-a format ca urmare a eroziunii provocate de râul Waimea, în urma viiturilor care se formează după ploile abundente din zona principalului vârf montan din Kauai, Muntele Waiʻaleʻale, zonă care este una dintre cele mai umede locuri din lume.

Unul dintre principalele puncte de belvedere este Waimea Canyon Lookout, foarte popular mai ales pentru persoanele care nu fac drumeție în zonă. De aici se poate vedea foarte bine canionul dar și Cascada Waipo’o.

Dincolo de Waimea Canyon Lookout, drumul principal, Waimea Canyon Drive, se continuă în munți și se termină în Parcul de Stat Kokee, în extremitatea vestică a Coastei Nā Pali (Nā Pali Coast). Aici se poate face o scurtă plimbare până la Kalalau Lookout și Pu’u O Kila Lookout, puncte de belvedere care oferă o priveliște extraordinară și care nu trebuie ratate.

După excursia la Waimea Canyon și Koke State Park, am făcut o scurtă escală la Poipu Beach, după care ne-am oprit în Lihue, la Hamura Saimin Stand, unul dintre cele mai populare restaurante japoneze din Hawaii, care deși arată ca o bombă, nu trebuie ratat.

[Vizitat în 29.08.2016]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*