Wadi Mujib

Ultima zi în Iordania ne-am rezervat-o pentru Wadi Mujib. Spre deosebire de Wadi Numeira, aici accesul se face cu rezervare, ghid și pe bază de bilet de intrare. Rezervarea noastră a fost la prima oră, însă după ce am dormit o noapte într-o baracă rezervată pe AirBNB, în care am fost invadați de furnici și țânțari, am fost nerăbdători să intrăm ”la apă” cât mai repede.

Canionul Wadi Mujib este cel mai faimos canion al Iordaniei, fiind desemnat și ca rezervație a biosferei, dar și inclus în lista indicativă a siturilor patrimoniului mondial UNESCO. Interesant este și faptul că Wadi Mujib este la altitudinea de – 400 m sub nivelul mării, ceea ce face ca acesta să fie probabil canionul situat la cea mai mică altitudine din lume.

Chiar la intrarea în canion este centrul de vizitare, iar imediat începe traseul turistic. Traseul este în mare parte prin apă, așa că prima etapă a fost să ne echipăm cu veste de salvare. Pentru restul echipamentului am folosit lucrurile de acasă, adică tricouri, costume de baie și ghete (deși traseul este în mare parte prin apă, nu vă recomand să mergeți desculți).

De la centrul de vizitare se merge pe o punte metalică, după care se coboară pe o scară circa 10-15 m, jos începând adevărata aventură: traseul prin apă. Apa variază de la nivelul gleznelor în unele secțiuni, până la secțiuni ceva mai adânci, în care a fost nevoie să înotăm. Am avut chiar ocazia să facem și sărituri în apă, lucru care a destins destul de mult atmosfera.

Punctul terminus până la care am ajuns este o cascadă destul de spectaculoasă. Ne-am amuzat destul de mult aici, făcând duș sub căderea puternică de apă. Din păcate ghidul nostru nu prea s-a priceput la fotografiat. Canionul se continuă și dincolo de cascadă, însă acest lucru necesită ceva mai multă pregătire și echipament special.

După Wadi Mujib am mai făcut o escală și o baie la Marea Moartă și ne-am îndreptat spre Madaba, unde ne-am petrecut timpul rămas până la zborul de întoarcere.

[Vizitat în 30.05.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*