Trier

Trier este cel mai vechi oraș al Germaniei fiind fondat de celți la sfârșitul secolului al IV-lea î.e.n. sub numele de Treuorum și cucerită 300 de ani mai târziu de romani , care l-au redenumit Augusta Treverorum. Trier a fost una dintre cele patru capitale ale Imperiului Roman în perioada tetrarhiei la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea.

În toată această perioadă aici au fost construite mai multe monumente de arhitectură, lucru care a condus la includerea orașului pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Principalele atracții ale orașului din perioada romană sunt Porta Nigra, Amfiteatrul și Băile Imperiale, iar din perioada medievală se remarcă Catedrala Sf. Petru, cea mai veche biserică din Germania și Biserica Maicii Domnului, construită în stil gotic timpuriu.

Am vizitat Trier-ul într-o excursie de o jumătate de zi, venind din Luxemburg, oraș situat la circa o jumătate de oră. Aici mi-am concentrat vizita pe Porta Nigra, cea mai impresionantă poartă de oraș pe care am avut ocazia să o văd, dar și pe zona din imediata apropiere. Nu am avut timp și pentru vizita altor obiective, iar in păcate Amfiteatrul, cea mai veche construcție din oraș și care amplasat puțin în afara zidurilor orașului, a fost închis. Cu siguranță Trier este unul dintre locurile în care mi-aș dori să revin și să am ocazia să vizitez și restul obiectivelor.

[Vizitat în 01.07.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*