Tokachi Millennium Forest

După o săptămână în Obihiro am plecat pentru o săptămână la Lacul Shikaribetsu situat la circa 40 km distanță. Pe drum am făcut însă o scurtă escală la Tokachi Millennium Forest.

Tokachi Millennium Forest reprezintă un proiect ambițios și vizionar de conservare a mediului cu o viziune pe termen foarte mult (se pare 1000 ani). Proiectul a fost inițiat de Mitsushige Hayashi, unul din mangnații presei din Japonia, care a dorit astfel să reducă amprenta de carbon a activității sale (vorbim de 2005 !!!), dar și să prevină pierderea habitatelor naturale din Hokkaido.

Parcul are o suprafață de 240 ha și este organizat în 4 secțiuni: Earth Garden, în care sunt mai multe valuri de pământ care fac conexiunea cu munții din fundal, Meadow Garden, în care sunt plantate flori și arbiși cu perioade de înflorire în diferite anotimpuri ale anului, Forest Garden, în care se regăsesc specii de arbori native și Farm Garden, o zonă în care sunt cultivate legume.

Noi ne-am oprit numai la centrul de vizitare și după ce am primit câteva informații, am băut un ceai într-un decor tradițional și am plecat mai departe spre următoarea destinație.

[Vizitat în 24.08.2005]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*