Templul Tanah Lot

Templul Tanah Lot a fost ultima escală a unei excursii din Kuta, una dintre cele mai populare locații turistice din Bali. Templul este amplasat pe o stâncă masivă, în apropiere de țărm, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Bali.

Templul Tanah Lot datează din secolul al XVI-lea, însă de-a lungul timpului a suferit mai multe restaurări Tanah Lot. El este unul dintre cele 7 temple construite de-a lungul coastei insulei hinduse Bali.

Am ajuns la templu chiar la reflux, așa că am putut să ne deplasăm fără probleme de-a lungul secțiunii stâncoase ce desparte țărmul de templu. În plus, am nimerit și în zi de sărbătoare, cu multă lume și spectacole tradiționale.

Ultima parte a vizitei a fost dedicată unei cine romantice, la un restaurant din apropiere situat pe marginea unei faleze, cu vedere atât la templu, cât și la apus.

Chiar dacă noi am fost într-o excursie organizată (pentru numai 2 persoane) templul este ușor accesibil și pe cont propriu fiind la circa 20 km de Denpasar, capitala insulei Bali și cam la aceeași distanță de Kuta, una dintre cele mai populare stațiuni din Bali, cu plaje extrem de atrăgătoare și foarte animate noaptea.

[Vizitat în 05.09.2008]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*