Szarvas: Ungaria Mare în miniatură

Am petrecut aproape o săptămână în Szarvas, într-o perioadă a anului (ianuarie) în care nu sunt foarte multe opțiuni pentur petrecerea timpului liber. Una dintre opțiuni a fost vizitarea parcului de replici în miniatură, situat în incinta Arboretumului Szarvas, cel mai semnificativ arboretum din Ungaria, de la malul râului Körös (Criș).

Ungaria Mare în miniatură este un parc în care se găsesc aproape o sută de replici ale celor mai reprezentative clădiri ale fostului imperiu. Replicile în miniatură au fost realizare cu respectarea celor mai mici detalii ale construcțiilor originale.legendele locale spun că parcul de replici în miniatură a fost amplasat aici, întrucât Szarvas este centrul geometric atât al bazinului carpatic, cât și al istoriei Ungariei Mari.

Încă de la intrare am fost întâmpinați de clădiri din Transilvania, plăcuțele informative nefăcând nicio referire la faptul că acestea se găsesc acum pe teritoriul României. Acest lucru a fost și mai evident când am constatat că la alte clădiri era foarte clar menționată țara actuală, ca de exemplu Slovacia. În orice caz, dacă lăsăm la o parte aceste erori de interpretare evident intenționate, vizita parcului merită din plin cele 30-60 minute cât durează vizita.

[Vizitat în 10.01.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*