Speyer

Am ajuns în Speyer într-o escală pe care am făcut-o pe drumul dintre Bad Bergzabern și aeroportul din Frankfurt. După ce am schimbat vreo 2 autobuze și un tren, m-am dat jos în gara din Speyer și am pornit pe jos spre catedrala din Speyer, atracția principală a orașului.

Catedrala Speyer, menționată documentar încă din anul 1061, reprezintă unul dintre cele mai importante monumente construite pe vremea Imperiului Roman, fiind cea mai mare catedrală construită în acest stil. Catedrala a fost una dintre primele site-uri înscrise de Germania în patrimoniul UNESCO, încă din anul 1981.

Vremea a fost superbă, iar cele vreo 2 ore și ceva pe care le-am avut la dispoziție au fost suficiente ca să vizitez centrul vechi, dominat de catedrală. Catedrala este frumoasă și impresionantă, mai ales partea exterioară. Interiorul nu m-a impresionat într-un mod deosebit, mai ales că n-am urcat nici în turnuri și nici n-am coborât în criptă.

După catedrală am făcut o plimbare prin cartierul evreiesc situat în imediata vecinătate a catedralei, m-am odihnit puțin în parcul din spatele catedralei și m-am plimbat agale prin centrul orașului, bucuros de soare și fără să mă simt sufocat de zecile de turiști.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*