Solomon’s Pools

Pentru prima escală în circuitul prin Palestina am ales să vizităm Solomon’s pools, trei rezervoare de apă situate în sud-vestul Betleemului. Aceste rezervoare au fost denumite după regele Solomon, care se spune că a poposit aici s-a bucurat de izvoarele din zonă.

În antichitate rezervoarele au reprezentat principala sursă de apă pentru Herdoium și Ierusalim, iar în secolul al XX-lea au fost folosite pentru irigarea culturilor din zonă. În prezent rezervoarele sunt împrejmuite și reprezintă un loc de picnic pentru localnici.

Ca să intrăm în incintă am plătit un bilet, care de fapt nu mi-a oferit nimic mai mult decât ceea ce am fi putut vedrea și din drum. În plus, din cele 3 rezervoare am văzut doar 2, unul fiind lipsit de apă.

Chiar peste drum de rezervoare se pot vedea și ruinele unei cetăți otomane, care nu se poate vedea în interior și care arată chiar mai jalnic decât rezervoarele. Cu toate acestea cred că merită o oprire în zonă, dacă aceasta este pe traseul unui circuit, dar nu cred că merită dacă cineva dorește să meargă aici special pentru vizitarea lor.

[Vizitat în 25.11.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*