Gradina Botanică din Singapore

După o călătorie de peste 20 ore, o vizită nocturnă prin Singapore ne-am trezit cu noaptea în cap pentru o scurtă vizită înainte de zborul programat pentru Langkawi. Destinația aleasă a fost Grădina Botanică, în special pentru Grădina de Orhidee. Am ajuns acolo folosind transportul public (metroul de la Lavender până la Orchid și de acolo pe jos).

Grădina Botanică a fost creată în 1859, ca loc pentru cercetarea și conservarea plantelor, în special ca suport pentru cultivarea cauciucului în regiune, și este singurul sit al  Siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO din Singapore. Prima oprire am făcut-o la Grădina de Orhidee. Deși, intrarea în Grădina Botanică este liberă, Gradina de Orhidee este singura secțiune din Grădina Botanică în care accesul se face pe baza de bilet. Pot spune că a fost cea mai impresionantă grădină de orhidee pe care am văzut-o, așa că am petrecut acolo vreo două ore.

După vizită am pornit direct spre aeroport (cca 1 oră de mers), unde am ajuns la timp pentru îmbarcare către Langkawi, următoarea noastră destinație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*