Singapore: Boat Quay, Clark Quay și Muzeul Civilizației Asiatice

Ultima parte a vizitei noastre la Singapore am făcut-o în centrul orașului, în zona Clark Quay. Aceasta este situată de-a lungul râului Singapore, în zona de vărsare a acestuia în golful din fața celebrului hotel Marina Bay.

Cu o seară înainte am vizitat zona de pe malul stâng al râului Singapore pe Boat Quay, unde am reușit să văd una dintre cele mai impresionante colecții de homari, adunați din toate mările lumii, care din nefericire își așteptau soarta crudă de a fi mâncați.

Clarke Quay a fost denumit după Sir Andrew Clarke, cel de-al doilea guvernator din 1873 până în 1875, al regiunii situate în Strâmtoarea Singapore și care a jucat un rol cheie în poziționarea orașului Singapore ca un port important în regiune. În prezent, Clark Quay este una dintre principalele zone de promenadă din Singapore, dar și un loc plin de restaurante, care vine în completarea zonei de Boat Quay.

Tot în această zonă a fost amenajat și Muzeul Civilizației Asiatice. Acesta este un muzeu destul de nou care își propune să prezinte moștenirea culturală a Asiei. Deși se pune bine în valoare partea de sud-est a Asiei (Malaezia, Singapore, Indonezia), muzeul nu se limitează la această regiune, autoritățile de aici făcând importante achiziții și din alte zone ale Asiei (Asia de Sud și de Sud-Est, China etc). Nouă ne-a plăcut destul de mult, însă nu am petrecut aici decât vreo oră și jumătate după care am pornit spre aeroport.

[Vizitat în 27-28.02.2014]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*