Singapore Birds Park

Pentru ultima zi petrecută în Singapore ne-am propus să vizităm Jurong Bird Park. Dumul din de la hotelul nostru, situat în zona centrală până aici a durat circa o oră, timp în care am mers atât cu metroul, cât și cu un autobuz.

În vreme ce malaezienii de la Kuala Lumpur își fac reclamă cu cel mai mare ”free-flight-walk-in aviary” din lume, singaporezii se laudă cu cel mai mare Bird Park din lume din punct de vedere al numărului de păsări.

Majoritatea păsărilor sunt închise, iar în unele cazuri plasele sunt atât de dese încât este destul de dificil să faci niște poze cât de cât OK. În orice caz, am văzut sute sau poate mii de specii de păsări, unele dintre ele pentru prima dată, în veme ce altele le știam într-o oarecare măsură de la programele cu fime documentare.

Parcul are și niște zone de interacțiune cu păsările. În prima zonă se pot hrăni papagalii, așa că la un preț de 3 dolari, am cupărat hrană și ne-am pus la așteptat. A fost destul de greu, probabil și din cauză că sunt atât de mulți turiști, încât păsările sunt deja sătule. În cele din urmă, tocmai când vroiam să renunțăm, s-au îndurat vreo 2 papagali de noi și au venit la soția mea, iar până la urmă în loc să rămânem cu mâncarea, am constatat că nu avem suficientă.

O altă zonă de interacțiune cu păsările este la zona de pelicani. Aici am asistat mai întâi la un show, care s-a încheiat cu 3 întrebări. Soția mea a fost pe fază și a răspuns corect și promt la una dintre întrebări, câștigand astfel dreptul de a hrănii pelicani în mod gratuit. La ce foamete era aici, bineînțeles că cei câțiva peștișori nu au fost de ajuns.

Fiind ultima zi în Singapore, ne-am propus să nu stăm toată ziua, așa că am petrecut aici ceva mai mult de 3 ore, timp în care ne-am bucurat nu numai de observarea păsărilor, dar și de o plimbare lejeră, într-un cadru natural.

[Vizitat în 28.02.2014]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*