Parcul Național Insulele Ayvalik și Şeytan Sofrası (Masa Diavolului)

Ca să mai ne condimentăm puțin sejurul în zona Ayvalik, am pornit în căutarea punctelor de atracție turistică marcate pe indicatoarele rutiere din zonă. Așa am ajus în Parcul Național Insulele Ayvalik (Ayvalık Adaları Tabiat Parkı) și Şeytan Sofrası.

Parcul Național Insulele Ayvalik a fost desemnat ca zonă protejată în 1995, pe o suprafață de aproape 18.000 ha, ce cuprinde 19 din cele 22 de insule din zonă, recunoscute și ca Insulele Alybey, dar și o zonă marină. Parcul are numeroase obiective turistice culturale și naturale, care oferă oportunități de recreere și petrecere a timpului liber de tot felul. Au existat și controverse cu privire la limitele parcului, dat fiind numeroasele locuințe de vacanță împrăștiate prin toată zona (sună cumva familiar).

Principalul punct de atracție al parcului este însă Şeytan Sofrası sau Masa Diavolului. Masa Diavolului reprezintă de fapt urmele unui vulcan stins, a cărui lavă s-a prelins într-un fel de iaz și a luat forma unei mese.

Așa cum spuneam, noi am ajuns în zonă urmând indicatoarele rutiere, care ne-au condus până la restaurantul Şeytan Sofrası Han Cafe situat la cea mai mare altitudine din zonă. De aici se poate admira toată regiunea, cu insulele, golfurile, pădurile de pin etc. din zonă. Am ajuns în jurul prânzului, însă perioada optimă de vizitare este seara, la apus, mai ales că locația oferă vedere și spre vest.

fff

[Vizitat în 16.08.2012]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*