Seocheon: Ecorium

Una din scurtele escale făcute în Seocheon a fost la un complex ecologic (Ecoplex). Acesta s-a construit recent de către Guvernul din Coreea de Sud pe amplasamentul a ceea ce se dorea inițial un complex industrial. Scopul acestui proiect a fost acela de a facilita vizitatorilor observarea diverselor aspecte care au valoare și pentru cercetările derulate de această țară.

Elementul principal al Ecoplexului este Ecorium, o clădire centrală care cuprinde diverse sere și medii controlate care au rolul de a reproduce ecosistemul din cinci regiuni climatice diferite. Concepute luându-se în calcul conceptul de „Odisee a naturii”, zonele climatice individuale sunt amenajate luându-se în calcul o ordine în care să fie vizitate și unde pot fi văzute atât specii mai puțin populare, caracteristice acestor zone, cât și peisajul specific. Din păcate marea majoritate a informațiilor este în coreeană.

În afară de Ecorium, experiența se continuă și afară unde, în opinia mea, elementul principal este recreerea la o scară extrem de mică, a zonei demilitarizate dintre Coreea de Nord și cea de Sud (DMZ), zonă pe care am avut șansa să o văd la prima mea experiență în Coreea de Sud (vezi aici).

[Vizitat în 17.10.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*