Schleswig – Schloss Gottorf

Castelul Gottorf este una dintre cele mai importante castele din Landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei. Castelul a fost menționat pentru prima dată în jurul anului 1161. El a fost construit sub episcopul Occo și a servit inițial ca fortăreață pentru episcopii din zona Schleswig. După anexarea de către Danemarca, în anul 1713, a părții Gottorf din Ducatul Schleswig, castelul a servit drept sediu al guvernatorului danez în Schleswig.

În cei peste opt sute de ani de istorie castelul a fost reconstruit și extins de mai multe ori, astfel încât s-a schimbat dintr-un castel medieval într-o fortăreață renascentistă și ulterior într-un palat baroc.

În prezent, castelul găzduiește cele mai importante muzee din Schleswig-Holstein. Colecțiile Muzeului Arheologic de Stat, cu peste trei milioane de exponate, care fac o trecere prin istoria Europei de Nord din epoca de piatră până în evul mediu, fiind cea mai mare colecție de acest tip din Europa. Muzeul a fost constituit în 1836 prin combinarea exponatelor din Muzeul de Antichități Patriotice din Kiel și Colecția Flensburg (Flensborgsamlingen) a lui Helvig Conrad Engelhardt. Cele mai vechi obiecte datează din perioada neandertalienilor, din urmă cu aproximativ 120.000 de ani.

[Vizitat în 12.09.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*