Sargans

Principalul motiv pentru care am ajuns la Sargans a fost pentru a putea face o vizită în Liechtenstein. Am ajuns aici pe o ploaie torențială și fără vreo rezervare la hotel. Din fericire am găsit o camera liberă la Hotelul Post Sargans, la un preț tipic pentru Elveția, adică destul de mare.

După ce s-a oprit ploaia, am pornit să explorez orașul. Principalul obiectiv turistic din Sargans este castelul, care este amplasat pe un deal care domină orașul. Acesta datează din secolul al XII-lea și a fost initial reședința conților de Werdenberg-Sargans, timp de vreo 200 ani.  La sfârșitul secolului al XIX-lea, comunitatea Sargans a cumpărat clădirea dărăpănată și a restaurat-o. În prezent, în turnul castelului este amenajat Muzeul Sarganserland, în care este prezentată istoria localității. Eu am ajus la castel puțin după ora de închidere a muzeului, așa că n-am reușit să vad decât o camera din zona de acces în interiorul curții interioare. Am remarcat însă faptul că în castel este amenajat și un restaurant, însă și acesta a fost inaccesibil fiind rezervat pentru o petrecere private. În cele din urmă m-am mulțumit cu priveliștea asupra orașului.

În imediata apropiere a castelului sunt mai multe poteci și panouri informative, cu text doar în germană, dar din care am înțeles că în zonă se găsesc și ceva șerpi. Nu mică mi-a fost mirarea în momentul în care am coborât de la castel și am văzut, chiar pe una dintre străzi, șerpii din poză angrenați într-o dispută.

De dimineață am avut noroc cu vremea frumoasă și am luat autobuzul spre Vaduz. M-am întors la Sargans după amiază, venind pe jos din Liechtensten de la Barzers, pe unul dintre numeroasele trasee de biciclete din zonă.

[Vizitat în 20-21.05.2022]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*