Rancho Guadalupe Dunes Preserve

Am petrecut una dintre ultimele nopți din California la Moro Bay, o mică localitate situată la jumătatea distanței dintre San Francisco și Los Angeles. Dimineața, după o scurtă vizită prin împrejurimi, am pornit mai departe, fără un plan anume. După un drum de vreo 70 km, în localitatea Guadalupe am văzut un indicator spre Rancho Guadalupe Dunes Preserve situată la numai vreo 6 mile (9 – 10 km), așa că am virat la drepata, trecând pe lângă niște vaci care păsteau într-o malștină, iar în scurt timp am ajuns la parcarea din fața unui punct de informare.

Rezervația de dune Rancho Guadalupe face parte dintr-un complex mai mare de dune, Dunele Guadalupe-Nipomo, cel mai mare sistem de dune rămas la sud de San Francisco și al doilea ca mărime din California.

Din păcate noi am vizitat-o în luna iulie, așa că mare parte din rezervație este închisă pentru protecția habitatului de reproducere a două specii de păsări migratoare, care cuibăresc printre dune. În condițiile date nu ne-a rămas decât să vizităm plaja, singura secțiune deschisă publicului și să primiv dunele de la distanță. În orice caz, plimbarea pe plajă ne-a dat ocazia să vedem o mulțime de pelicani și pescăruși, dar și să stângem niște resturi de plase de pescuit amestecate cu algele de pe plajă.

[Vizitat în 30.07.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*