Plecăm în Iordania

Astăzi plecăm în vacanță în Iordania. Mai avem câteva ore până la decolarea de diseară, cu o cursă  directă Tarom.

Am început pregătirile imediat după ce ne-am cumpărat biletele de avion, adică acum câteva luni (am profitat de ofertele speciale Tarom). În momentul de față cred ca avem cel mai detaliat traseu din istoricul călătorilor noastre, adică program făcut la nivel de minute. Sper sa putem sa ne ținem și de el.

Vom vizita castelele din deșert, Amman-ul, Jerash, Ajloun, Bethania, Muntele Nebo, Madama, Um-as-Rassas, Kerak, Little Petra, Petra, Wadi Rum, Aqaba, Dana, Lot Cave, Wadi Numeira, Wadi Mujib și bineînțeles Marea Moartă. În momentul de față cred ca avem cel mai detaliat traseu din istoricul călătorilor noastre, adică program făcut la nivel de minute. Sper să putem să ne ținem și de el.

Dacă stabilirea traseului s-a făcut relativ bine, mai greu a fost cu găsirea unor hoteluri la preț și locație rezonabilă, însă în cele din urmă s-a rezolvat și acest aspect.

Mai dificil este cu închiriatul mașinii (ne trebuie 2 mașini). Informațiile sunt destul de confuze și se pare că suntem nevoiți să facem rezervarea la fața locului,  la un preț bineînțeles mai mare. Și asta doar pentru că noi, ca niște români normali, utilizăm carduri de debit nu de credit. Să sperăm că vom rezolva la fața locului și fără costuri suplimentare.

Nici cu viza n-am rezolvat din țară, așa că va trebui să o plătim integral, deși suntem suficiente persoane pentru gratuitatea oferită de Guvernul din Iordania. Problema a fost că agenția contactată în România avea niște pretenții oarecum dubioase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*