Peștera Perama

Una dintre principalele obiective turistice din Ioannina este Peștera Perama. Ioannina în apropierea autostrăzii care leagă Salonic de Iogumenitsa și mai departe Corfu, așa că o escală în zonă poate fi un lucru bun.

Peștera a fost descoperită accidental în 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar după încheierea acestuia a început explorarea cartografierea ei, astfel încât a devenit prima peșteră turistică din Grecia.

Peștera cuprinde mai multe săli și coridoare și este frumos concreționată cu stalactite, stalagmite, draperii și coloane impresionante, fiind una dintre cele mai frumoase peșteri din Grecia. În anul 1956 aici au fost găsiți dinți și oase fosilizate ale ursului de peșteră.

Sectorul turistic are o lungime de circa 1.100m și cuprinde mai multe camere, ceea ce face ca peștera Perama să fie dintre cele mai mari peșteri turistice din Balcani. Vizita durează aprox. 1 oră, intrarea și ieșirea făcându-se prin locuri diferite, iar ultima parte este în urcare, fiind amenajate 163 de trepte.

[Vizitat în 18.08.2013]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*