Palatul Regal din Caserta

Palatul Regal din Caserta este unul dintre cele mai mari palate regale din lume. Palatul, o reședință magnifică de 1.200 de camere, a fost construit în anul 1752, de Luigi Vanvitelli pentru regele Carol al III-lea al Neapolei și al Siciliei. Decorul și mobilierul interior sunt bine conservate prezentând stilul de viață luxos al monarhilor Bourbon din Napoli, care a condus zona între 1734 și 1860.

În cel de-al Doilea Război Mondial, Palatul a servit ca sediu al Comandamentului Aliat pentru Orientul Mijlociu, iar pe 29 aprilie 1945, armatele germane din Italia au semnat aici documentul de capitulare. În spatele lui se întinde un parc cu fântâni impresionante și Marea Cascada.

Deosebit interesante sunt Marea Scară cu 116 trepte, Cappella Reale, Apartamentele Regale și teatrul. Palatul găzduiește, de asemenea, o colecție bogată de lucrări de artă, inclusiv fresce uimitoare, tapiserii complicate și mobilier superb și ornamentat.

Palatul Regal din Caserta este situat vizavi de gara din Caserta, la circa vreo 28 km (40-45 min) de mers cu trenul din Napoli.

[Vizitat în 29.12.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*