Seul: Palatul Changdeokgung

Unul dintre obiectivele de top care se pot vizitat în Seul este Palatul Changdeokgung sau, cum mai este cunoscut, Palatul Changdeok sau Changdokkung (probabil că este traducerea aceluiași cuvânt în literele noastre).

Prima tentativă de a-l vizita a fost imediat după ce am aterizat în Seul și am lăsat bagajul la hotel. Din păcate n-am reușit, fiind o zi de luni, în care atât Palatul Changdeokgung, cât și Jongmyo Shrine erau închise. Așa că am ales să-l vizitez după ce am făcut un circuit al mai multor obiective din Seul, printre care  Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon și Templul Bongeus, obiective care mi-a răpit destul de mult timp, mai ales cu transferul dintre ele.

Imediat după ce am ajuns la palat și mi-am cumpărat bilet, nici n-am avut timp să-mi dau seama care este de fapt sistemul de vizitare al palatului (adică dacă este obligatoriu cu ghid sau de capul meu), că s-a și format format un grup de turiști vorbitori de engleză, călăuziți de un ghid pus la dispoziție de organizatori în contul biletului, lucru care m-a lămurit pe deplin cu privire la modul de vizitare.

Palatul Changdokkung, a fost construit între anii 1405 și 1412, în timpul dinastiei Joseon, fiind al doilea palat ca importanță după Palatul Gyeongbokgung, palat contruit în 1395. De-a lungul timpului a fost folosit de mai mulți regi. Mai târziu, după ce invazia japoneză din perioada 1592-1598 a distrus toate palatele, a fost refăcut iar în 1610 a devenit principalul palat, vreme de vreo 270 ani, până la refacerea palatului Gyeongbokgung în anul 1868. Palatul a fost inlcus pe lista Siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1997.

Ghidul nostru ne-a oferit o mulțime de informații, însă a fost prea multă informație despre istoria Coreei ca să poată fi reținută. Cred că vizita a durat vreo oră, fără Grădina Secretă. Cu toate acestea, se pare că perla palatului o reprezintă totuși Grădina Secretă. Din păcate pentru mine, am avut de optat între vizita ei și avionul spre Jeju, așa că nu pot spune foarte multe despre ea. Cert este că această Grădina Secretă nu poate fi vizitată decât cu ghid, la ore fixe și cu alt bilet față de restul palatului.

[Vizitat în 05.09.2012]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*