Palatul Amalienborg

Cu toate că am vizitat de mai multe ori Copenhaga, nu am reușit să vizitez Palatul Amalienborg decât la ultima vizită, în mare parte și datorită faptului că am ajuns vara, atunci când ziua este destul de lună în Danemarca. Palatul Amalienborg este situat între zona centrului orașului și port, la mai puțin de 10 minute de zona turistică Nyhavn.

Palatul Amalienborg este de fapt un complex de 4 clădiri principale (Palatul Christian al VIII-lea, Palatul Frederik al VIII-lea, Palatul Christian al IX-lea și Palatul Christian al VII-lea) care înconjoară o mică piață de foră octogonală, în mijlocul căreia este amplasată statuia regelui Frederik al V-lea, care a domnit în Danemarca și Norvegia pe la jumătatea secolului al XVII-lea. Complexul a fost construit în stil rococo, în perioada 1750-1758 și este reședința oficială a familiei regale daneze.

Accesul publicului este permis numai în Palatul Christian al VIII-lea care găzduiește muzeul Amaliemborg. Muzeul include mai multe camere privat ale familiilor regale care au domnit în ultimii 150 ani (nu și ale familiei regale din prezent) și care sunt păstrate exact așa cum au fost mobilate și utilate în vremea acestora.

Întreaga vizită a muzeului a durat maxim o oră, timp la care se mai adaugă timpul de vizitat piața din centrul complexului. În plus, dacă se ajunge la momentul potrivit, se poate adăuga la vizită și schimbul gărzii, un spectacol în sine dacă nimerești la ceremonia zilnică care ale loc la prânz, dar nu așa spectaculos dacă nimerești la schimburile normale care au loc la fiecare 2 ore (eu am un schimb redus al gărzii cu altă ocazie și nu m-a impresionat în mod deosebit). În plus, dacă steagul este arborat în fața palatului Christian al IX-lea, reședința familiei regale actuale, însemnă că locatarii sunt acasă.

[Vizitat în 03.06.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*