Observatorul Griffith

Una dintre principalele atracții turistice din Los Angeles este reprezentată de Observatorul Griffith. Acesta este situat în parcul Griffith, pe versantul sudic al Muntelui Hollywood. Locația este un punct excelent din care se poate vedea atât orașul Los Angeles, cât și celebra inscripție cu ”Hollywood”, de pe versantul opus.

Observatorul poartă numele lui Griffith J. Griffith, cel care a donat o suprafață de 1200 ha, precum și fondurile necesare construirii unui observator și a unui planetarium, care să facă astronomia accesibilă publicului larg. Accesul în parc este liber, însă pentru Planetarium a fost nevoie să plătim bilet și am fost programați pentru o anumită serie.

Spectacolul din Planetarium a fost unul extraordinar și totodată cel mai bun spectacol de acest gen pe care l-am văzut vreodată. În primul rând sala este una imensă, iar aerul condiționat, întunericul și scaunele confortabile, aproape că ne-a adormit, mai ales dup căldura de peste 35 grade de afară. N-am fost cazul însă. După o introducere oferită de un prezentator, deasupra noastră s-a derulat unul dintre cele mai impresionante spectacole stelare, spectacol la care a contribuit substabțial și indicațiile oferite cu privire la stele, constelații și planete.

[Vizitat în 01.08.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*