Catedrala Notre Dame – Montreal

Situată în cartierul vechi din Montreal, Catedrala Notre Dame reprezintă unul dintre principalele obiective turistice din Quebec, Canada și chiar întreaga Americă de Nord după anumite surse.

Catedrala a fost construită între 1824 și 1829, pe locul unei biserici parohiale construită în 1672, însă sanctuarul a fost terminat în 1830, primul turn în 1841, iar ce de-al doilea în 1843. Turnul de Vest găzduiește un clopot Jean-Baptiste de aproape 11 tone, iar în Turnul de Est este un carillon de zece clopote.

La intrarea în catedrală se găsesc trei statui mari: Sfântul Iosif, Fecioara Maria și Sfântul Ioan Botezătorul. Interiorul catedralei este dominat de culoarea albastră, fiind bogat ornamentată cu foi de aur, stucaturi din lemn, picturile religioase și vitraliile colorate care descriu peste 350 de ani de istorie parohială, inclusiv cu vitralii cu indienii de altă dată, convertiți la creștinism. Catedrala este considerată o capodoperă a arhitecturii neogotice.

Biletul de acces costă 15 dolari, iar numărul turiștilor este controlat, așa că am am așteptat în frig vreo 15 minute până am reușit să intru.

[Vizitat în 04.12.2022]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*