Fortificația Vauban de la Neuf – Brisach

Una dintre atracțiile turistice din apropiere de Strasbourg o reprezintă componenta sitului UNESCO Fortificațiile Vuban. Situl UNESCO cuprinde ansambluri fortificate din 12 locații de la granițele de est, vest și nord ale Franței. Acestea au fost proiectate de inginerul Sébastien Le Prestre de Vauban (1633-1707), în vremea regelui Ludovic al XIV-lea.

Orsașul fortificat Neuf-Brisach a fost construit în formă de octogon, în care clădirile rezidențiale sunt dispuse în jurul pieței centrale. În jurul orașului există două linii de ziduri care formează un sistem de apărare complex, cu bastioane în formă de stea, metereze și turnuri. Fortăreața este cea mai bine conservată dintre cele 12 incluse în patrimoniul UNESCO și ultima creație a lui Vauban.

Deși nu este foarte departe de Strasbourg, în lipsa unei mașini accesul cu mijloacele de transport public nu este foarte ușor, dar nici imposibil. Din Strasbourg am luat un tren până la Colmar (trenurile circulă cam la fiecare jumătate de oră), iar de acolo autobuzul 1076 care face legătura dintre Colmar și Breisach, iar în mai puțin de o oră și jumătate eram în Neuf-Brisach.

Am avut șansa unei zile însorite, așa că plimbarea în jurul orașului, pe zidurile interioare și exterioare, cu escală la fiecare dintre cele patru porți ale orașului sau în zonele mai interesante. Am lăsat la final plimbarea prin orașul propriu-zis, având grijă să ajung la timp în stație pentru drumul de întoarcere, ca să nu fie nevoie să aștept o oră sau două următorul autobuz.

   

[Vizitat în 15.10.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*