Muzeul de Științe ale Naturii din Bruxelles

Situat lângă Parlamentul Uniunii Europene, Muzeul de Științe ale Naturii din Belgia reprezintă o opțiune excelentă pentru o scurtă vizită în Bruxelles.

Muzeul a fost construit în anul 1846, în 1950 fiind extins, prin adăugarea mai multor clădiri moderne, pentru a găzdui noi săli de expoziție și depozitare, precum și spații folosite de Institutul Regal de Științe ale Naturii din Belgia, ca centru de cercetare.

În muzeu se găsesc peste 1000 de exponate, care prezintă evoluția și biologia vieții pe pământ într-un mod destul de ușor de înțeles și de către persoane cu mai puțină experiență în domeniu.

Principala sală de expoziție este cea dedicată dinozaurilor, aici fiind cea mai mare galerie de dinozauri din Europa, aceasta fiind complet renovată și extinsă în 2007.

Cele mai importante exponate sunt cele 30 de schelete fosilizate, aproape intacte, de dinozaur. Acestea au fost descoperite în 1878 într-o mină de cărbune din localitatea Bernissart, regiunea Hainaut, Belgia. În cadrul săpăturilor, la adâncimea de 322 metri, au fost descoperite 38 de schelete de Iguanodon, 30 dintre acestea fiind aduse la muzeu și expuse.

[Vizitat în 17.10.2014 și 24.05.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*