Nafplio

După o scurtă vizită la Epidavros, am luat un autobuz spre Nafplio. Orașul Nafplio, situat la poalele cetății Palamidi, este localizat în partea de nord-est a Peloponezului, în zona golfului Argolic.

Cetatea Palamidi, principala atracție din oraș, este amplasată pe creasta unui deal de 216 m. Ea a fost construită de venețieni, în stilul baroc, în timpul ocupației lor din perioada 1686-1715. Cetatea Palamidi a fost un proiect foarte mare și ambițios, însă a fost terminată în numai 3 ani, între 1711 și 1714. În anul 1715 a fost capturată de turci și a rămas sub controlul lor până in 1822, când a fost capturat de către greci.

Bastioane ale cetății au purtat inițial numele grecești de Proveditori, însă odată cucerită de către Imperiul Otoman li s-au dat nume turcești, iar după recucerirea de către greci li s-au dat nume de sfinți greci.

La cetate se poate ajunge în două feluri, fie pe un drum auto ocolitor, fie dinspre mare urcând pe niște scări interminabile. Eu am ales varianta 2, care m-a terminat sub soarele dogoritor al Greciei. Cu toate acestea, priveliștea de sus asupra golfului Argolic este de neuitat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*