Morro Bay

Morro Bay este un mic orășel situat de-a lungul șoselei de coată din vestul SUA, care face legătura între San Francisco și Los Angeles. În periplul nostru prin zonă nu am inclus și această localitate în program, însă am făcut o escală de vreo jumătate de oră.

Atracția principală în zona portului, acolo unde ne-am oprit și noi, este Morro Rock, o stâncă de circa 176 m, de origine vulcanică, situată chiar în fața portului. De-a lungul timpului din Morro Rock s-a extras calcar, însă din 1968 aceasta a fost pusă sub protecție, ca Reper Istoric (Historical Landmark).

Deși inițial Morro Rock a fost înconjurată de apă, în prezent turiștii pot să ajungă pe jos la Morro Rock, întrucât în zona din nord, situată între stâncă și țărm, s-a creat artificial o zonă de acces. Sunt totuși și unele restricții, turiștii neavând voie să se cațere pe stâncă, atât din motive de securitate, cât și datorită faptului că aceasta reprezintă un habitat pentru o specie de șoim.

În afară de plimbarea pe lângă Morro Rock, aici se pot practica numeroase activități turistice, de la plimbări cu caiacul în Golful Morro, la observarea faunei sălbatice marine din zonă.

[Vizitat în 30.07.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*