Monument Valley

După vreo 2 zile incredibile în Marele Canyon și o dimineață în Antelope Canyon, am pornit spre Monument Valley, pentru o vizită de o jumătate de zi. Monument Valley este situat la granița dintre Arizona și Utah, în Platoul Colorado și este caracterizat prin formațiunile de gresie de până la 300 m, care au rezultat din eroziunea provocată de vânt. Parcul Tribal Navajo Monument Valley a fost constituit în anul 1958, de către Consiliul Tribal Navajo, zona aflându-se în Rezervația Națiunii Navajo.

Formațiile din Monument Valley sunt unele dintre cele mai faimoase, ele reprezentând decorul în care s-au filmat numeroase filme western cu John Wayne, dar și decorul în care Forest Gump s-a oprit când a decis să nu mai alerge.

Noi am parcurs cei vreo 200 km din Page până în Monument Valley în circa 2 ore. Prima oprire am făcut-o la restaurantul de la centrul de vizitare, unde am mâncat o ciorbă tradițională tribului Navajo, care avea același gust ca ciorba de fasole românească.

După masă am pornit să vizităm zona, urmând un drum neasfaltat de circa 25 km, accesibil tuturor tipurilor de mașini. Întreaga vizită a durat ceva mai mult de o oră, timp în care am dat ocolul principalelor formațiuni geologice din parc (Elephant’s Butte, Trei Surori etc.), cu opriri foarte scurte pentru poze. Ca și la parcurile naționale, accesul în parc se face contra cost, cardul emis de National Parks Service nefiind valabil aici.

[Vizitat în 19 iulie 2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*