Mont Saint-Michel

Situată în Normandia, Mont St. Michel este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Franței. Această mică insulă muntoasă a fost locuită încă de la începutul secolului al VIII-lea, când aici s-a construit primul așezământ monahal.

Timp de secole, Mont Saint Michel a fost un punct de atracție pentru pelerinii din întreaga lume, mulți dintre ei mergând săptămâni întregi pentru a vedea această frumoasă insulă și pentru a vizita abația din vârful său. Tot timp de secole, pelerinii au avut de înfruntat și mareea pentru a ajunge pe insulă, ținând cont că aici diferența dintre nivelul apei între flux și reflux este de 14 m.

Pentru vizita insulei am avut la dispoziție un timp limitat, pe drumul dintre Saint Malo și aeroportul Charles de Gaulle și chiar dacă am ajuns acolo la reflux, vizita n-a depins de maree. Mai precis, după ce am lăsat mașina într-o parcare uriașă situată la vreo 2 km de insulă, am pornit pe jos, prin ploaie spre insulă, mergând pe noul pod inaugurat cu doar un an în urmă (în 2014).

Imediat ce am pășit în incinta fortificată a insulei, totul s-a schimbat. Întreaga insulă este sit al patrimoniului mondial UNESCO încă din 1979 și se pare că nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului. Aici există mai multe străduțe, comercianți, restaurante, magazine de suveniruri și bineînțeles o mulțime de turiști. M-am amestecat și eu printre ei și m-am îndreptat spre abația situată în vârful insulei. Accesul la abației se face pe bază de bilet, nu este cea mai grozavă abație pe care am vizitat-o, însă măreția sa și locația sunt destul de interesante. După abație am mai pierdut ceva timp pe străzile fortăreței și am plecat spre parcare, cu autobuzul pus la dispoziție (gratuit), de către administratorii sitului.

    

[Vizitat în 08.05.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*