Miniaturk

Într-una dintre vizitele mele la Istanbul am ales să vizitez Miniaturk și altceva decât zona istorică. Alegerea a fost Miniaturk un parc în miniatură cu toate faimoasele locuri turistice și destinație din Turcia.

Printre atracțiile parcului se numără moschei, palate, muzee, locuri istorice sau naturale sau alte obiective alte tehnologiei moderne, cum ar fi aeroportul. Bineînțeles că majoritatea construcțiilor în miniatură sunt moschei, dar este oarecum normal într-o țară musulmană și fostă capitală a Imperiului Otoman.

Vizitele mele în Turcia nu au fost foarte multe, așa că majoritatea clădirilor/obiectivelor nu le-am văzut și în realizate. În orice caz, parcul este frumos realizat și probabil că este unul dintre cele mai frumoase parcuri în miniatură pe care le-am vizitat. Cred totuși că a contribuit în mare măsură și vremea excelentă de afară.

Acces. Noi am ajuns la muzeu venind dinspre biserica Chora, însă la plecare am folosit transportul public în comun și am luat un autobuz chiar din fața muzeului până în piața Taksim.

          

[Vizitat în 30.03.2013]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*