Mdina (Malta)

Mdina este un mic oraș din Malta care se află pe un deal care domină Istoria Mdinei este foarte veche, orașul având peste 4000 de ani. Legendele locale spun că sf. Pavel ar fi locuit aici prin anul 60, după ce barca sa s-a scufundat lângă insulă. De-a lungul istoriei sale, Mdina a fost o perioadă și capitala Maltei.

Orășelul este fortificat și se mândrește cu un amestec de arhitectură medievală și barocă. Mdina este supranumit și „Orașul tăcut” datorită străzilor liniștite și restricțiilor stricte ale vehiculelor. Intrarea principală în Mdina, cunoscută sub numele de Poarta Mdina sau Poarta Vilhena, a fost construită în stil baroc în anul 1724. Centrul vechi este dominat de Catedrala Sf. Paul care a fost construită în secolul al XVII-lea în stil baroc, iar plimbarea pe străzile înguste ale orașului oferă o satisfacție deosebită.

În plus față de o plimbare obișnuită, am avut marea satisfacție să fim ”însoțiți” de o armată de cavaleri medievali, care au întregit cu succes imaginea de ansamblu.

Ultima escală am făcut-o la Muzeul Național de Istorie Naturală. Acesta este situat în Palatul Vilhena, construit în secolul al XVIII-lea. În secolul al XIX-lea aici a fost amenajat de către trupele britanice un spital pentru bolnavii de holeră, iar la începutul secolului al XX-lea a fost spital pentru bolnavii de tuberculoză. Începând cu anul 1973, destinația spitalului a fost schimbată în muzeu de istorie naturală, în care sunt informații despre speciile locale șio nu numai.

[Vizitat în 29.05.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*