Maldive văzut de sus

Indiferent cât de mult timp poți petrece la plajă, la scufundări sau snorkeling sau mengând de la o insulă la alta, o călătorie în Maldive nu este completă dacă nu vezi atolii de sus.

Inițial nu mi-am dat seama de acest lucru, mai ales că de la Male la resortul în care am stat (Sun Island Resort – în Nalaguraidhoo South Ari Atoll) am ajuns cu o barcă rapidă în mai bine de 3 ore, cu tot ce înseamnă acest lucru: apă, vânt, valuri și rău de mare pentru unii. Din păcate, acesta era mijlocul de transfer inclus în pachetul meu turistic.

Totul s-a schimbat însă în ziua plecării. Mai precis, în momentul în care așteptam să mi se comunica ora la care trebuie să mă îmbarc spre Male, suficient de devreme pentru ca la ora 10 am să fiu la îmbarcare, am aflat cu surprindere că barca mea a fost înlocuită cu avionul. Mai precis a fost înlocuită cu hidroavionul.

Așa că pe la ora 8 am, oră la care ar fi trebuit să fiu de mult pe mare, am fost condus la un ponton plutitor și foarte mobil și m-am îmbarcat în hidroavion. Ca idee, pontonul era atât de plutitor, încât deși sunt zboruri regulate între Male și Sun Island Resort, nu există un indicativ de aeroport aici. De fapt, aceste hidroavione zboară în regim de ”Air Taxi”.

La îmbarcarea în hidroavionul DHC-6-300 Twin Otter al companiei Trans Maldivian Airways s-a nimerit să fiu primul care am urcat, așa că am optat să nu stau alături de soție, pe partea dreaptă, unde erau câte două locuri, unul lângă altul, ci să stăm pe partea stângă, unde era câte un scaun, având astfel posibilitatea să stăm ambii la fereastă.

Prima parte a zborului a fost și cea mai spectaculoasă, hidroavionul zburând la mică înălțime deasupra atolilor, aceștia fiind chiar pe partea noastră. Am avut parte de un spectacol extraordinar și cred că ar fi meritat și un tur special, doar pentru a vedea atolii de sus.

În plus, nu oricând ai ocazia să împarți hidroavionul cu doar alte vreo 6 persoane, în vreme ce în partea din spate a acestuia să fie depozitate bagajele, claie peste grămadă. Mai mult, este singura dată când am văzut piloți încălțați în papuci, iar ventilația să fie menținută cu un ventilator clasic.

[Vizitat în 05.04.2011]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*