Malaezia & Singapore: fructele

Călătoria într-o țară tropicală poate fi o experiență de neuitat din punct de vedere al fructelor. Încă de prima dată când am ajuns în sud-estul Asiei am rămas fără cuvinte (la propriu), în momentul când am văzut diversitatea de fructe, majoritatea pentru prima dată în viață.

În tura din Malaezia și Singapore mai tot timpul am mâncat pe fugă, uneori doar fructe. Din fericire fructele le găsești peste tot, întregi sau deja feliate,…. și mai ales proaspete, ținând cont că pe la noi nici cele vândute ca proaspete nu știi când au fost culese.

Plecasem din România cu gândul clar de a încerca durianul, fructul controversat interzis în majoritatea (dacă nu chiar toate) hotelurile. Pentru început am luat decât o felie, așa de test. Vânzătorul ne-a spus că are un gust de brânză franțuzească, din aceea cu mucegai, lucru nu prea convingător pentru mine care urăsc brânza de toate felurile. În orice caz, are un gust destul de ”contradictoriu”, adică nu poți să spui din prima dacă este o aromă plăcută sau una de hoit. Oricum, deși am mâncat numai o felie, mi-a rămas gustul imprimat în papilele gustative toată seara și ceva din noapte. A fost cam mult pentru mine, așa că deși am fost tentat, n-am mai încercat și a doua oară.

Nici bananele nu sunt ca la noi, iar cele mici au un gust total diferit de gustul cu care suntem noi obișnuiți.

În afară de durian sau banane, am încercat și combinații diverse. Pe stradă se găsește frecvent de cumpărat și combinații fructe la pungă, adică felii din diferite fructe (papaia, ananas etc.) tăiate și combinate într-un pachet, unele bune, altele … care necesită o mai multă aprofundare.

Sper ca pozele (ce e drept nu foarte multe) să vă facă poftă să călătoriți în zonă, fie și pentru o cură de fructe.

Publicat în: 25 mart. 2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*