Lone Pine

Lone Pine este o mică localitate din California, situată în partea vestică a Parcului Național Death Valley. Acesta a fost de fapt și motivul pentru care am ales să ne oprim aici, după ce am vizitat Death Valley pe o căldură infernală, venind dinspre Las Vegas.

Faima localității este dată de faptul că de-a lungul timpului aici s-au produs numeroase filme. Primul film produs aici a fost în 1920, însă în deceniile care au urmat în zona orașului s-au filmat zeci, poate sute de filme, majoritatea dintre ele western-uri. Bineînțeles că dintre actorii care au venit aici nu putea lipsi John Wayne, despre care se spune că se caza de regulă la Motelul Dow Villa, motel la care ne-am cazat și noi.

De dimineață ne-am început vizita la muzeul din localitate, în care sunt expuse numeroase obiecte de decor folosite cu ocazia filmărilor, dar și postere și alte obiecte de promovare a acestor filme.

După muzeu ne-am continuat drumul spre Alabama Hills, zona din afara orașului în care s-au filmat toate aceste filme. Decorul este puțin dezolant, cu un peisaj de deșert având pe fundal Munții Sierra Nevada, cu vârful Whitney (4421 m), cel mai înalt vârf din zona continentală a SUA, exceptând Alaska.

Fără vreo altă escală în deșert și fără prea mari regrete, am pornit mai departe spre Parcul Național Yoseminte, unde am ajuns după încă o escală la Mono Lake.

[Vizitat în 25.07.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*