Little Petra

Majoritatea turiștilor aleg să viziteze Petra venind direct de la aeroport, fără alte opriri sau cu escale la câteva obiective de top. Noi am ales un program mai flexibil cu vizitarea mai multor obiective. După ce de dimineață am vizitat Madaba, unde am petrecut și noaptea, ne-am oprit la Um Er Rasas și Castelul Kerak, ultima escală fiind la Little Petra (Mica Petra).

Am ajuns la Little Petra nu cu mult înainte de apus. După ce am parcat mașinile am pornit să vizităm situl. Accesul se face liber, ceea ce a fost bine, altfel am fi riscat să ajungem după program și să nu mai putem intra.

Deși face parte din același complex arheologic ca și Petra, Little Petra este în fapt un sit distinct, care face parte din aceeași perioadă nabateană ca și sora mai mare. Nu departe de intrare, pe partea stângă a drumului de acces, sunt probabil cele mai importante locuințe săpate în stâncă de aici. Aceste locuințe sunt similare cu cele de la Petra.

În continuare canionul de acces se îngustează destul de mult, după care ajunge la un punct de belvedere, unde am încercat să ne dăm cu presupusul cam pe ce potecă se ajunge la Petra și cam cât durează. Bineînțeles că nu ne-am propus să continuăm pe acest traseu către Petra, așa că după câteva poze ne-am întors și am pornit spre Wadi Musa, unde am înnoptat înainte de cea mai importantă vizită a noastră din Iordania.

[Vizitat în 24.05.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*