La Guardia de Jaén

La Guardia de Jaén este un mic oraș din Spania, situat în vecinătatea orașului Jaén, din provincia cu același nume. Am făcut o escală aici, pe drumul spre Alhambra, pentru a vizita Castelul La Guardia.

Castelul La Guardia se află pe un pinten de calcar situat și domină întregul oraș. Castelul, de origine arabă, a fost remodelat ca palat-cetate în secolele al XIV-lea și al XV-lea și este principala atracție a orașului. Din păcate nu am reușit să-l vizitez fiind închis și neexistând nicio informație în zonă despre program.

Chiar lângă castel sunt ruinele clopotniței bisericii Santa María La Guardia. Acestea datează din secolul al XIII-lea și făceau parte dintr-o biserică antică dedicată Santa Maria. Biserică a fost construită în timpul dominației musulmane și ulterior a fost transformată în moschee. După recucerirea creștină, a devenit o biserică creștină. Deși biserica originală a fost distrusă în timpul Războiului Civil Spaniol, clopotnița a rămas în picioare și a fost restaurată de mai multe ori. În prezent, se pot vedea doar ruinele bisericii și ale turnului, dar doar din exterior.

O altă atracție a orașului, dar pe care n-am vizitat-o, este Iglesia Parroquial de la Asunción (Biserica Parohială a Adormirii Maicii Domnului), o biserică construită în secolul al XVI-lea inițial de către călugării dominicani.

[Vizitat în 03.10.2022]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*