Hong Kong: prin Kowloon

O noapte într-o cameră fără ferestre poate însemna și o noapte perfectă pentru odihnă. Așa a fost si ultima mea noapte în Hong Kong. M-am trezit pe la 8 și în scurt timp am făcut și check-out-ul. Nu există legătură directă de metrou între stația de metrou Tsim Sha Tsui (pe linia roșie – Tsuen Wan line), aflată chiar în fața hotelului meu, așa că am mers la East Tsim Sha Tsui (pe linia mov/violet – West Rail line) de unde am luat metroul până la Hung Hom (cu o zi în urmă, dară fără bagaj, făcusem drumul pe jos).

Am lăsat bagajul la gară și am pornit mai departe spre Ladies’ Market (Tung Choi Street). De la Hung Hom am luat metroul o stație până la Monk Kok East. Din păcate ora 9 dimineața Ladies’ Market de pe strada Tung Choi era pustie. Ladies’ Market este una din principalele străzi comerciale din Hong Kong de unde se pot cumpăra de toate, de la genți și accesorii, până la haine feminine, la niște preturi nu foarte mari (probabil multe falsuri).

Mai departe am pornit pe jos pe bulevardul principal din Kowloon. Următoarea destinație a fost Temple Street Night Market. Deși știam că și aceasta este o piață de „noapte” și o mai vizitasem și în seara precedentă, mi-am încercat norocul și dimineața. Temple Street Night Market este locul perfect pentru chilipiruri dar și articole de îmbrăcăminte și nu numai. Oricum seara atmosfera este destul de plăcută. Față de vizita mea precedentă la Hong Kong din urma cu 2 ani, acum am fost oarecum dezamăgit. Oferta de anul acesta a fost dezamăgitoare, iar vânzătorii au evitat cu orice chip negocierile.

Am pornit mai departe spre pontonul de la Tsim Sha Tsui, cu scurte escale prin magazine și am luat Star ferry-ul spre Central. Începuse și ploaia. Am luat din nou tramvaiul spre Causeway bay de unde am pornit la pas înapoi printre picăturile de ploaie. În drumul de întoarcere am mai făcut câteva escale prin magazinele pregătite deja pentru sărbătorile de iarnă sau prin piețele stradale pline de falsuri și kich-uri. Este interesant. Într-un final am luat metroul de la stația Wan Chai, am schimbat la Admiralty și la Tsim Sha Tsui am încercat să schimb din nou, însă ghinion. Deși Hong Kong-ul se remarcă și prin multitudinea de tuneluri și mall-uri subterane se pare ca fix în zona cea mai centrală din Kowloon nu există posibilitatea de a schimba liniile de metrou de la Tsim Sha Tsui la East Tsim Sha Tsui. Mai mult, o chinezoaică de la ghișeu a avut tupeul să-mi spună că trebuie să ies și să cumpăr un alt bilet, deși plătisem o căruță de bani pe un bilet valabil. Într-un final mi-a spus că nu pot ajunge la Hung Hom decât ocolind și schimbând odată la Prince Edward și apoi la Kowloon Tong. În gară m-am îmbarcat spre Guangzhou, aflat la mai puțin de 200 km (Atenție: pentru intrarea în China este nevoie de viză, iar dacă ai venit din China și intri iar, trebuie viză cu două intrări). Singura stație de pe drum este în zona Shengzen.

La Guangzhou, după o săptămâna de mers prin gară și imposibilitatea de a cumpăra bilet de metrou cu bancnote de 1 RMB (acceptate fiind doar monedele), am reușit să iau metroul (linia 3) direct spre aeroport. Am ajuns la timp pentru check-in și îmbarcare spre Europa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*