Jubail Mangrove Park

Jubail Mangrove Park este cea de-a două zonă de mangrove din Abu Dhabi, fiind considerată însă prima destinație educațională pentru naturală din emirat, scopul acestui parc fiind acela de a crește conștientizarea cu privire la mangrove și a înțelege funcțiile ecologice ale acestora.

Accesul la parc este destul de complicat, singura opțiune fiind taxiul sau o mașină închiriată. Eu am optat pentru un taxi, venind direct de la Anantara Eastern Mangroves, situa la peste 25 km distanță. Din păcate, șoferul meu pakistanez nu știa locația, așa că s-a încadrat greșit pe autostrada de Dubai, iar cei 25 km s-au transformat în 50 km.

Prima oprire la Jubail Mangrove Park am făcut-o la centrul de vizitare, de unde mi-am luat bilet de acces (15 AED) și am citit câteva informații despre speciile din zonă, pe panourile din zonă.

Vizita se face pe aleile amenajate deasupra zonei de mangrove. Există trei trasee de vizitare, 1 km, 1,6 km sau 2 km, toate cu plecare și sosire la centrul de vizitare, iar cu excepția unui turn de observație, traseul este în totalitate plat.

Eu am ajuns spre la reflux, ceea ce presupune o experiență diferită de perioada de flux, însă așa am reușit să vad mai bine câteva specii de crabi din zonă. Am optat pentru circuitul lung, cel de 2 km, pe care a trebuit să-l parcurg destul de repede, ca să nu mă prindă noaptea, deși aleile sunt luminate. Chiar și așa, am avut parte de o experiență care m-am încântat și pe care ar repeta-o cu plăcere.

Mai greu a fost cu plecare, însă cei de la centrul de vizitare au chemat un taxi pentru mine, iar în circa 30 minute eram deja la hotel, în centrul Abu Dhabi-ului.

[Vizitat în 20.01.2023]

[Vizitat în 20.01.2023]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*