Jeju: Muzeul Artei Africane & Ripley ”Believe it or not”

Cred că oricine ar avea ocazia să viziteze Jeju și-ar pune întrebarea ”ce caută Marea Moscheea din Djenne din Mali aici?”. De fapt este replica clădirii africane care adăpostește Muzeului Artei Africane. Inițial am vrut să-l vizitez în ziua precedentă însă mi s-a recomandat să vin la o oră când există și ”performance”. Prin urmare mi-am corelat vizita cu programul lor.

La ora indicată am fost îndrumat spre subsolul muzeului, acolo unde câțiva africani cântau muzică tradițională. După ”performance” mi-am continuat periplul prin muzeu. La parter este o expoziție de animale specifice continentului negru. Toate sunt de pluș!

Noroc că muzeul mai are două etaje, în care predomină sculpturile și alte obiecte prelucrate din lemn originale din mai toată Africa neagră. Nu sunt neglijate nici tradițiile. Alături de acestea se găsește și o expoziție foto a unui coreean despre Africa, coreean care și-a petrecut mare parte din viață pe acolo.

În partea opusă centrului de conferințe, la intersecția mai multor drumuri, se regăsesc mai multe muzee. N-am avut timp de toate însă am tras o vizită scurtă la Chocolate land (destul de slăbuț) și la Muzeul ”Believe it or not” unde am ajuns spre seară și din nou pe ploaie.

Muzeul ”Believe it or not” este de tip franciză și a pornit de la ideea lui Robert Ripley de a aduna într-o colecție evenimente bizare și lucruri ciudate și neobișnuite a căror existență poate fi pusă la îndoială.

Numai că în era internetului și a televiziunii exponatele nu mai sunt cu adevărat ciudate. Totuși, trebuie să ținem cont și de faptul că Ripley a călătorit prin lume în perioada interbelică, epocă în care cele descoperite și văzute chiar erau de necrezut. Se pare că nu l-a ocolit nici pe Vlad Țepeș.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*