Jeju: Templul Yakcheonsa

Templul Yakcheonsa (Yakchunsa) este un templu budist al Ordinului Jogye, situat nu foarte departe de Jeju International Convention Center (ICC), în Ieodo-ro, Seogwipo-si. Templul este destul de nou, fiind construit în 1981 de călugăr budist Hae-In, pe locul în care se pare că au existat în vechime un alt templu. Templul are cea mai mare sală de rugăciune budistă din estul Asiei măsurând 3305 de metri pătrați, cu o înălțime de 30 de metri.

În interior se găsește o statuie de 5 m a zeului Vairocana sau Buddha of Cosmic Light fixată pe un piedestal de alți 4 m, fiind cea mai mare de acest fel din întreaga țară. Alte secțiuni ale templului sunt Gulbeopdang (Sala Dharma, construită în interiorul unei peșteri naturale), Altarul Samseonggak și Pagoda Sarira. Templul Yakcheonsa este nu numai popular printre budiști, ci și o destinație turistică bine căutată, inclusiv prin faptul că oferă programul ”templestay” (oferit și în cadrul congresului la care am participat în 2012).

Eu am reușit să-l vizitez într-o pauză de prânz am luat un taxi de la ICC și înapoi. Merită o oprire dacă ajungeți prin zonă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*