Jeju: Museum of Sex and Health

Într-una dintre serile din Jeju am optat pentru o tură scurtă în zona de sud-vest a insulei. Inițial ne-am gândit la Chocolate Museum, o versiune mai mare decât Chocolate Land situat în zona centrului de conferințe, iar ca mijloc de deplasare, transportul în comun.

Am pornit pe jos până la o stație de autobuz situată la într-o intersecție la vreun km și ceva de centrul de conferințe. Nu prea aveam nicio idee ce să luăm, așa că am profitat de doi adolescenți care așteptau și ei. Mergeau oarecum în aceeași direcție și s-au oferit să ne dea ceva informații. Din ceea ce am înțeles, se pare că Muzeul Ciocolatei se închidea mai devreme, iar despre autobuz nu erau siguri că ajunge acolo. Așa că ne-au sugerat să mergem mai bine la Muzeul Sexului și Sănătății (The Museum of Sex and Health), muzeu situat la jumătatea drumului și ușor de găsit, fiindcă și ei mergeau acolo. Am acceptat și în vreo jumătate de oră eram în fața muzeului admirând vârful Sanbangsan din vecinătate, una dintre atracțiile naturale ale insulei.

Cât despre muzeu, pot să spun că dacă muzeele ”similare” din Europa pun accentul mai mult pe partea ”hard”, în mod cert muzeul din Jeju este axat pe istorie și sănătate, făcând o trecere în revistă a sexualității la nivel mondial, plecând de la Grecia și Egiptul antic, India, China sau Japonia sau Africa neagră. Nu sunt neglijate nici aspectele moderne ale sexualității, de la reviste la producția de filme, de la artă la fantezie sau de la obiecte sexuale la măsuri de protecție. În plus, față de muzeele europene de profil, care se adresează exclusiv adulților, Museum of Sex and Health din Jeju se adresează și adolescenților, adică tinerilor sub 18 ani, cum erau și ”ghizii” noștii (așa păreau).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*