
Jeju este o insulă interesantă cu numeroase atracții turistice, pentru care însă n-am avut mult timp, scopul vizitei aici fiind altul. În ultima după amiază am optat pentru Jeju Love Land, unde am ajuns cu un taxi din centrul orașului Jeju City.
Jeju Love Land este un atelier în aer liber, unde studenții universității de artă Hongik din Seul s-au organizat în 2002 într-o tabără de vară. În principiu, cam tot ce este expus îmbină arta cu sexul, concluzia generală fiind o viziune artistică a sexualității. Nu este nevoie de introducere, încă de la început se intră în ”subiect”, atât în ceea ce privește indicatoarele, cât și robinetele cu apă, al cărei debit este corelat în funcție de profilul bărbatului.
În cele din urmă se poate spune că studenții coreeni nu duc lipsă de imaginație, iar rezultatul nu este promovat degeaba ca una dintre principale atracții din insulă. Mulți străini poate conservatori sau poate doar snobi, incriminează conceptul. Mărturie stă și un articol pe care l-am văzut scris într-un ziar online din România prin 2013 în care era incriminat ca obscen, deși autorul articolului nu a ezitat să posteze destule fotografii cu ”exponatele”.
Poate că trebuie subliniat faptul că asocierea insulei cu sexualitatea este însă mai veche când, după războiul coreean, Jeju a devenit locul în care se aranjau de regulă căsătoriile și se stimula creșterea natalității, datorită climei mai clade. Sculpturile lor au pus bazele unui muzeu inaugurat în 2004.
Leave a Reply