Păduri virgine de fag: Parcul Național Jasmund

Parcul Național Jasmund este o arie naturală protejată sitată în nord-estul insulei Rügen din Germania. Parcul a fost înființat în anul 1990, de ultimul guvern al Germaniei de Est (GDR) înainte de reunificarea Germaniei. Parcul are o suprafață de circa 3000 ha, fiind cel mai mic parc național din Germania. Jasmund este renumit pentru cele mai mari stânci de calcar din Germania, care ajung până la o înălțimea de 160 m, pe țărmul Mării Baltice.

În 2011, pădurea de fag din parc a fost adăugată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca o extensie a sitului Păduri seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei. În centrul de vizitare se poate vedea un film despre istoria, pădurilor de fag, mărturie despre istoria ecologică a Europei, încă din ultima epocă glaciară.

Am vizitat parcul în luna septembrie și din nefericire experiența a fost diminuată de ploaia infernală. Cu toate acestea, am reușit să facem o mică plimbare pe plajă, fiind pentru prima dată când am văzut o pădure de fag pe o faleză. În schimb, centrul de vizitare oferă informații complete, deosebit de utile și o gamă extrem de variată de suveniruri locale.

[Vizitat în 16.09.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*