Insula Corfu: Roda

Una dintre plajele amplasate în nordul Insulei Corfu este plaja din Roda, unde am mers vreo două zile. Din Peroulades, unde am fost cazați, și până în Roda este de mers circa 15 km, trecând prin Sidari și urmând drumul în serpentine cu o priveliște de neuitat, de pe coasta nordică a insulei Corfu.

Roda este un sătuc mic de pescari, care deși situat lângă Sidari este departe de agitația de acolo. Plaja este excelentă iar temperatura apei este comparabilă cu cea din Sidari (ținând cont de faptul că în general apa mării este rece în alte părți ale insulei Corfu). Este un loc liniștit și plăcut pentru o familie cu copii mici. Lângă plajă se găsesc o mulțime de taverne bune. Probabil că este destul de apreciată de englezi, întrucât la ora 13.00 încă se putea servi un mic dejun englezesc.

În afară de plajă și taverne în Roda mai este amenajată o colecție privată de reptile: Reptillia Roda. Colecția are peste 10 specii de șerpi, ceva iguane și tarantule. Am nimerit la ora de prânz, când proprietarul tocmai hrănea cu un piton cu o pulpă imensă de pui. Nu i-a trebuit foarte mult să o înghită. Însă atracția cea mai mare este probabil posibilitatea de a interacționa cu reptilele. Am interacționat și noi cu vreo 2 pitoni, dintre care unul de vreo 25 kg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*