Insula Caprera din arhipelagul Magdalena

Una dintre principalele atracții din Sardinia este reprezentată de arhipelagul Magdalena. Situat în nord-estul Sardiniei, arhipelagul Magdalena (La Maddalena) este o zonă care cuprinde 62 de insulițe, care sunt cuprinse în Parcul Național al Arhipelagul La Maddalena.

Prima escală de pe insula Caprera am făcut-o la fortul Arbuticci. Fortul, situat în partea de nord a insulei, a fost contruit la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost renovat complet în 2013, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la unirea Italiei. El este primul muzeu național italian dedicat în întregime unei persoane istorice., aici fiind amenajat Memorialul Giuseppe Garibaldi.

După fort ne-a îndreptat spre plaja Cala Portese, una dintre cele mai spectaculoase plaje din arhipelag. Aici se regăsește și un sit Natura 2000, Archipelago di La Maddalena, în care sunt protejate, habitate de dune costiere. Peisajul este unul foarte spectaculos, însă în luna aprilie apa era destuld e rece, așa că n-am făcut și baie.

Ultima escală am făcut-o la casa Giuseppe Garibaldi, acolo unde acesta și-a petrecut ultimii ani de viață. Muzeul are câteva camere amenajate destul de simplu, iar în camera lui Garibaldi, ceasul marchează data și ora morții sale: 2 iunie 1882 la 18.21. Mormântul său este amplasat chiar în spatele casei și poate fi fotografiat, spre deosebire de interior unde acest lucru nu este permis.

[Vizitat în 27.04.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*