Incheon Bridge

Înainte de a ajunge în Seul mi-am pus o serie de întrebări, documentate ulterior pe Internet, cu privire la traseul și mijlocul de transport pe care trebuie să aleg pentru a ajunge în centrul orașului. Una dintre opțiuni era să iau un autobuz spre orașul satelit Incheon, traversând podul Incheon și asta doar pentru spectaculozitatea podului. Podul a fost inaugurat în 2009 și face legătura între insula  Yeongjong, unde se află principalul aeroport din Coreea de Sud, și continent.

Podul este susținut de cabluri și încă de la inaugurare s-a regăsit în top 10 cele mai lungi poduri de acest gen din lume (la momentul inaugurării era pe locul 7, dar între timp a mai retrogradat ceva poziții).

În cele din urmă am ajuns la concluzia că nu merită ocolul. Aș fi pierdut astfel toată după amiaza doar călătorind întru-n autobuz pe un pod. Totuși, astrele mi-au surâs când am zburat spre Jeju și l-am văzut pe viu, dar din avion. Chiar și așa este destul de impresionant.

PS. In octombrie 2019 am avut șansa să-l traversez, însă pe noapte. Este într-adevăr foarte lung, iar dacă n-ar fi existat stâlpii, nici nu mi-aș fi dat seama că trec peste un pod.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*