Huy

Probabil că majoritatea celor care vizitează Belgia nu au auzit de Huy, un mic orășel situat în partea valonă, aproximativ la jumătatea distanței dintre Namur și Liege, pe malul râului Meuse. Eu l-am descoperit din întâmplare, fiind accesibil cu trenul și fără mare efort via Namur.

Orașul este dominat de un fort care datează din secolul al XIX-lea, fiind construit de olandezi între 1818 și 1823. Fortăreața a jucat un rol important în perioada celui de-al doilea Război Mondial, când a fost folosit de către germani ca centru de interogare a peste 7000 de prizonieri. În prezent fortăreața este amenajată ca un memorial dedicat acestei perioade.

Accesul către fort este relativ ușor. De la gară se ajunge la râul Meuse, de unde este o priveliște excelentă asupra fortului, care se înalță deasupra bisericii. După ce se trece podul, se urmează o potecă din spatele bisericii și se ajunge la fort.

Pe lângă interiorul său, deosebit de interesant este și accesul pe terasa înierbată, unde există o panoramă impresionantă, peste biserică, de-a lungul râului Meuse.

 

[Vizitat în 30.07.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*